Ve dnech 10. - 12. června probíhaly praktické závěrečné zkoušky (ZZ) oboru Kuchař - číšník. Ve třech dnech museli žáci předvést dovednosti a znalosti, které nabývali a prohlubovali tříletým studiem. Jejich úkolem bylo sestavit menu na vylosovaná témata, která pro letošní rok byla Petrův zdar; Monarchie v Evropě, aneb kdo kde trůní; Všichni dobří rodáci; Kdo zdravě žije, vyhrává. Dále z tohoto sestaveného menu uvařit hlavní chod pro 4 osoby a zároveň ještě uvařit 11 porcí vylosovaného individuálního úkolu (např. segedínský guláš s kynutým houskovým knedlíkem, plněný bůček s krupicovými noky a jiné). V kuchyni začínali pracovat v 6 hodin ráno a dané jídlo servírovali v 11 hodin. V dalším dni představili svou slavnostní tabuli, kterou obhajovali a zároveň také provedli dekantaci a servis vína, poté plnili vylosované úkoly (příprava různých druhů káv, podávání moučníků či servis šumivého vína). Poslední den byl zaměřen na činnost obsluhy ve stravovacím zařízení školy, kde museli obsloužit cca 230 strávníků.