Slovensko na talíři…
Žáci třetího ročníku oboru Kuchař-číšník, jež absolvovali stáž na Slovensku v programu Erasmus+, dne 28. listopadu přichystali workshop pro případné uchazeče o studium na naší škole - Gymnázium a Střední odborná škola, Rýmařov, p. o.
Předvedli pokrmy a nápoje, které se naučili připravovat během stáže. Pokrmy, které žáci připravili, byly také součástí nabídky školní jídelny. Velký ohlas si získala zejména slovenská česneková polévka.
Dále žáci připravili prezentaci a vyprávěli také o svých zkušenostech s tímto typem edukace. Vyzdvihli zejména kvalitu znalostí zaměstnanců Hotelu Glamour, a. s. a samotnou přípravu celé stáže. Osvojili si nejen receptury, ale také se seznámili s prací v profesionálním týmu. Propojili znalosti s praxí. Navštívili během pobytu i samotné okolí Zemplínské Šíravy a zúčastnili se víkendových příprav a obsluhy svateb, jež čítaly 150 lidí, které bylo nutno obsloužit.
Tato zkušenost jim pomůže zvýšit úspěšnost s hledáním budoucího zaměstnání. Ze stáže si kromě zkušeností odvezli Europasy a Certifikáty o účasti v tomto projektu. Děkujeme žákům za jejich práci a i pedagogům a všem, kteří se na celé akci podíleli.
Fotografie: Archiv žáků Kuchař-číšník
Mgr. Martina Ujfaluši